Zondag
Door: annemiekstoutjesdijk
Blijf op de hoogte en volg Annemiek
09 April 2012 | Canada, Lacombe
Leuk weekend gehad daar? We hebben hier een erg geslaagd weekend gehad !
Gisteravond zijn Lynn, Mark en ik naar Jelle gegaan in Ponoka. Hij zit daar 2 weken bij een melkveehouder. Die mensen zijn op vakantie dus we zijn gisteravond eventjes Jelle gezelschap gaan houden. We hebben een rondleiding in de stal gekregen. Dit was erg leuk. Zij melken 120 koeien. Jelle houdt hier met een andere vaste medewerker hier de koeien bij.
Dit is een erg schone en precieze melkveehouder. Er staan een aantal koeien in grote zaagselboxen ter grootte van een paardenstal. De andere koeien hebben gewone ligboxen, deze worden eigenlijk heel de dag door schoongehouden. Ook de kalfjes die in een andere schuur staan worden picobello bijgehouden. Erg veel werk dus !
Ik had dit nog nooit eerder gezien, wel erg leuk om dit een keer gezien te hebben.
Daarna zijn we gaan kaarten met wat chips en een drankje erbij.
We waren om ongeveer 01.00 uur thuis, de wekker ging weer om 04.00 uur dus heb na het melken eventjes bijgeslapen !
Vanmiddag waren Mark en Christiaan hier ook nog, was erg gezellig. Daarna zijn Kees en ik weer gaan melken.
Dit was zo ongeveer de Zondag.
Hieronder nog wat foto's van gisteravond.
Tot snel !
09 April 2012 - 10:05
Manon:
Hey nichtje,
Fijne Pasen! Ik Lees je verhalen hier nog steeds, leuk hoor! De tijd vliegt voorbij waarschijnlijk. Je maakt een hoop mee zo, en dat vissen zag er ook zo cool uit, dat vond Bart vooral interssant haha.
Blijf genieten en verhalen schrijven!
Liefs Manon en ook de groetjes van Bart. -
09 April 2012 - 12:43
Fam V.d. Kamp Born:
Hallo Annemiek, allereerst bedankt voor je leuke kaart. Wat een mooie foto's heb je al gemaakt in de sneeuw enz. Uit jouw verhalen blijkt wel dat het erg goed bevalt, is ook wel een erg mooie ervaring daar in Canada. Leuk dat je moeder ook op bezoek komt, dan kun je haar alles laten zien.
Veel plezier verder en groeten uit een koud en nat Limburg. -
09 April 2012 - 15:28
Tante Louisa:
Hallo Annemiek,
Hier een berichtje van Tante Louisa. Ik ben erg content dat je het zo goed maakt in Canada. Ik hoop dat je snel weer terug komt want dan kunnen we bij Nico en Carine weer eens een potje kaarten.
Veel liefs, en tot over een goede maand!
Tante Louisa -
09 April 2012 - 21:18
Monique:
Hallo allemaal,
Allereerst allemaal nog fijne paasdagen toegewenst...! Hebben jullie het nog steeds leuk, druk en goed naar je zin? Hopelijk speelt heimwee nog niet teveel een (vervelende) rol en hebben jullie de tijd van je leven! Maar als ik jullie blogs zo eens lees, lukt dat de meesten aardig! Echt heel leuk om zo ver weg toch nog zoveel van jullie mee te krijgen!
Sinds vorige week ben ik begonnen met de eerste ronde bellen van BPV-adressen in het buitenland (gebeurt nogmaals aan einde stageperiode). Het gebeurt echter helaas nogal eens, dat telefoonnummers niet/niet helemaal kloppen. Ook heb ik soms ‘goedkopere’ nummers van jullie gekregen, die dan vanuit prive wel te bellen zijn, maar niet vanuit school, waarbij een alternatief telefoonnummer ontbreekt. Ik wil jullie daarom ook allemaal de volgende vriendelijke, doch dringende vraag stellen! Willen jullie alsjeblieft:
- Aan je stageopleider doorgeven dat hij/zij de email goed in de gaten houdt? Bij onmogelijk telefonisch contact benader ik jullie BPV-opleider in eerste instantie op zijn/haar email om het telefoonnummer te checken.
- Als hij/zij ook geen email kan ontvangen (verkeerde emailadres/emailadres bij mij niet bekend), dan zal ik jullie een email sturen op je schoolmail. Check deze dus zelf ook voor de zekerheid om de dag, tot je vernomen hebt, dat ik heb gebeld/gemaild. In die email vraag ik je nogmaals om het correcte telefoonnummer/emailadres of eventueel jouw eigen tijdelijke mobiele nummer in het buitenland (voor diegenen die een losse SIM-card hebben aangeschaft).
- Als jullie je schoolmail niet (willen/kunnen) openen, zal ik je in het ergste geval op je eigen mobiele nummer gaan bellen om toch contact te kunnen leggen (lees: dat is erg duur!). Probeer het dus niet zo ver te laten komen...
Hopelijk heb ik voor het einde van de week in ieder geval de meeste BPV-opleiders gesproken en verloopt alles naar wens. Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking en nog veel plezier!
Groeten,
Monique Botermans